25 C
Skopje
20.9.2018 - 21:00

Ознака: зоолошка

Зоолошката доби принова – едно еленче и едно козиче

Зоолошката градина доби принова од две младенчиња, а новите станари се еленчето Тина и козичето Тино. Овие две младенчиња дојдоа на свет едноподруго, вчера...

И животните во Зоолошката летово се разладуваат со овошен сладолед

На овие високи летни температури не бараат разладување само луѓето туку и животните од скопската Зоолошка градина. Поради жештините летово повеќето животни имаат намален...

Се роди албино-кенгурче во Скопската зоолошка градина

Зоолошката доби ново албино-кенгурче, а новиот жител на градината се вика Арчибалд. Албино-кенгурите се вистинска реткост, како и другите албино-животни. Тие се карактеристични по...

Лавови, тигри и еден јагуар побегнале од Зоолошка градина во Германија

Лавови, тигри и еден јагуар побегнале од Зоолошката градина во градот Лунебах, на западот на Германија, јави агенцијата дпа. Според првичните информации, побегнале два лава,...