Ознака: ЗОИ 2026

За ЗОИ 2026 главно ќе се користат постојни и привремени објекти

Во однос на натпреварувачките локации, 13 од вкупно 14 објекти (93 проценти) ќе бидат постојни или привремени за ЗОИ 2026, кои ќе се одвиваат...

Торино се повлече, Милано и Кортина италијански кандидати за ЗОИ 2026

Торино ја повлече кандидатурата за организација на Зимските олимписки игри (ЗОИ) во 2026 година, но Италија и натаму е во игра преку заедничката понуда,...