Ознака: значење

Огниште на македонската писменост, образование, идентитет и постоење

Во општествен амбиент исполнет со закани по националниот идентитет, оправдана е секоја индивидуална или колективна реакција на дразби насочени кон распарување на сврзувачкото ткиво...

Денешното астролошко поклопување може да предизвика настани од историско значење

Астрологот Зоран Крстевски најавува Познатиот македонски астролог Зоран Крстевски, доктор по филозофски науки и универзитетски професор, автор на осум книги од областа на психологијата, астрологијата,...

Секоја боја на пасошите има посебно значење

Во светот постојат пасоши во вкупно четири бои, а зад секоја од нив стои и некое генерално значење кое е заедничко за земјите со...

Струмица доби мурали на пречистителната станица за вода

Инспирирани од значењето на водата, впечатливите дела ги насликаа уметниците: Филип Конески, Маријан Димиќ, Драган Китановски-Драш, Блаже Атанасков и Ване Костуранов Струмица доби нови мурали,...

Решенија од државотворно значење

Сведоци сме дека во вжештена атмосфера почнаа и ќе се одвиваат активностите за промена на Уставот. Пратениците ќе бидат пред огромна дилема како да...