-2.2 C
Skopje
20.1.2022 - 23:22

Ознака: зло

Доброто треба да се почитува, а злото да се отфрла

проф. д-р Кирил Темков Основни и суштински зборови во етиката се добро и зло. Околу нив се врти сѐ во етиката. Тие се основа на...

Доброто и злото се два пола што не можат да се...

проф. д-р Кирил Темков Основните и суштински зборови во етиката се добро и зло. Околу нив се врти сѐ во етиката. Тие се основа на...

Изборот меѓу доброто и злото е насоката по која ќе се...

проф. д-р Кирил Темков Основните и суштински зборови во етиката се добро и зло. Околу нив се врти сѐ. Тие се основа на моралот и...

Мозаикот на злото

Видовме што зборувале Кондолиза Рајс, Барак Обама и Мајк Помпео. Нивните говори во Каиро се рефлексија на американската политика. Тие се нешто сосема спротивно...

Не можете да го соберете сето зло во еден филм

Современите интелектуалци од Источна Европа денес бараат одговори за некои црни дупки во поблиската историја на нивните општества. Романскиот режисер Жуде го прави тоа...