Ознака: Златно славејче

Среќен роденден „Златно славејче“, со тебе сите расте(в)ме!

Досега на фестивалската сцена застанале 3.000 деца, испеани се 1.000 песнички, а „Златно славејче“ го посетиле над милион посетители Најдолговечниот фестивал за деца кај нас...

„Златно славејче“ ќе го прослави 50-от роденден!

В недела, на 17 октомври, СРЦ „Борис Трајковски“ во Скопје повторно ќе биде највеселото и најраспеано место во градот, а детските гласчиња ќе одекнуваат...

Аудиција за нови членови на хорот „Златно славејче“

Драги другарчиња, по две години, хорот на детска песна „Златно славејче“ распишува аудиција за нови членови на хорот и важи за сите деца на...

Пендаровски со порака по повод јубилејот на „Златно Славејче“: Создавате хитови...

По повод одржувањето на 50. издание на фестивалот „Златно Славејче“, претседателот Стево Пендаровски, како покровител на фестивалот упати порака за јубилејот, посакувајќи им успех...

Златен јубилеј за „Златно славејче“

Ќе се пеат нови песни, но и познати хитови со кои во изминатите 50 години израснаа многу деца во нашата земја „За сите деца“, „Дувна...

Аудиција за нови членови на хорот „Златно славејче“

Во просториите на Советот за грижи и воспитување на деца на градот Скопје, кој се наоѓа на улица Илинденска број 55, на 10, 11...

Аудиција за нови членови на хорот „Златно славејче“

Во просториите на Советот за грижи и воспитување на деца на градот Скопје, кој се наоѓа на улица Илинденска број 55, на 10, 11...

Од музичките фестивали, нова одлука само за „Златно славејче“

Комисиите за драмска дејност и за визуелни уметности, архитектура и дизајн го завршиле преразгледувањето на одбиените апликации и остануваат на истиот став во однос...

Почна маратонот „Златно славејче 2018“

Денеска е денот „Д“ за сите деца, љубители на убавата песна. Почна 48. издание на најстариот детски фестивал во Македонија „Златно славејче 2018“, што...

Аудиција за солисти и нови членови на „Златно славејче“

Традиционално и оваа година здружението „Совет за грижи и воспитување на децата на град Скопје“ и Советот на Фестивалот „Златно славејче“ објавија аудиција за...