10.8 C
Skopje
28.10.2021 - 19:35

Ознака: „Златна мечка“

„Златна мечка“ за животно дело за Хелен Мирен

На 70-то издание на Берлинскиот филмски фестивал, кој ќе се одржува од 20 февруари до 1 март, на оскаровката Хелен Мирен ќе ѝ биде...

Наградата „Златна мечка“ за филмот „Синоними“

Филмот „Синоними“ на израелскиот режисер Надав Лапид ја доби „Златната мечка“ за најдобар филм на 69. меѓународен филмски фестивал во Берлин. Со „Сребрена мечка“ во...