Ознака: зи зи

Филхармонијата ќе го прослави 75-от роденден со пијанистката Зи Зи

На 21 ноември, по повод 75-годишнината од формирањето, Македонската филхармонија ќе одржи симфониски концерт симболично насловен „Среќен роденден“, на кој како солист ќе настапи...

Роденденски концерт со кинеската пијанистка Зи Зи

По повод 75-годишнината од формирањето, Филхармонија в четврток ќе одржи симфониски концерт симболично насловен „Среќен роденден“ на кој како солист ќе настапи исклучителната кинеска пијанистка...