12 C
Skopje
21.10.2020 - 13:15

Ознака: зимски одмор

Фигурите на зимски одмор

Шаховската табла е поставена, но ги нема фигурите. Ги нема ниту кралот ниту кралицата, пионите, топовите, коњитe и ловците да се наредат на осумте...

Додека зимуваат, бараат место за летен одмор

Претставниците на туристичките агенции истакнуваат дека попустите што се добиваат со рана резервација се значителни, поради што сѐ поголем број граѓани се одлучуваат летувањето...

Учениците утре се враќаат на настава

По три недели зимски одмор, околу 270.000 средношколци и основци, меѓу кои и 20.000 првачиња утре ќе се вратат на настава за второто полугодие...