-4 C
Skopje
18.2.2019 - 7:42

Ознака: земјоделци

Се засилува врската помеѓу земјоделците и откупувачите

МЗШВ започнува проект со кој ќе се заштити пазарот на земјоделски производи од нарушувања предизвикани од флуктуации на цените и од нелојалната конкуренција со...

Грција блокирана од земјоделците

Грчките земјоделци одбија дијалог со министерот за земјоделство, му порачаа дека тој и Владата не се на нивна страна и повикаа засилување на блокадите,...

Грчките земјоделци одбија дијалог со министерот за земјоделство

Грчките земјоделци одбија дијалог со министерот за земјоделство, му порачаа дека тој и Владата не се на нивна страна и повикаа засилување на блокадите....

Грчките земјоделци го блокираа автопатот Солун – Атина

Автопатот Солун – Атина, од вчера е затворен за сообраќај и во двата правци, поради поставените блокади од страна на грчките земјоделци во близина...

Грчките земјоделци започнуваат протести

Од Северна Грција до Крит, грчките земјоделци од целата земја ги загреваат тракторите и се подготвуваат за протести и блокади во повеќе делови на...

Земјоделците сѐ уште се соочуваат со голем број проблеми

Ниските откупни цени, неорганизираноста, нелојалната конкуренција, која го има монополот на пазарот на откуп, непостоењето договорно производство, недостигот од едукација и инвестирање во нови...

Федерација на фармери: Земјоделците се уште се соочуваат со голем број...

Ниските откупни цени, неорганизираноста кај земјоделците, нелојалната конкуренција која го има монополот на пазарот на откуп, непостоење договорно производство, недостиг на едукација и инвестирање...

Земјоделците до крајот на годинава можат да поднесат барања за легализација...

До крајот на годинава земјоделците можат да достават барања за легализација на изградените објекти, фарми на градежно земјиште. Со измените на Законот за постапување...

„Зелена нафта“ за земјоделците на почетокот на следната година

Земјоделците ќе добијат „зелена нафта“ од почетокот на наредната година. Процесот на нејзино обезбедување се заокружува, а ќе се реализира преку Платежната агенција за...

Ниски откупни цени, а високи во продажба

За вистински ефикасно решавање на проблемот, потребно е градење стратегија за која решенија ќе понудат и претставниците од власта, невладиниот сектор, земјоделците и високообразовните...