Ознака: земјоделски

Мала земја што го храни целиот свет

Како Холандија стана земјоделски гигант Малата Холандија стана генератор на напредок во земјоделството. По САД, таа е втор по големина извозник на храна во светот....

Со брендирање до посигурен пласман на земјоделските продукти

Потребно е да се стимулираат малите семејни бизниси од иновативен карактер, кои традиционално ги имаме во различни региони, преку производство на различни продукти, препознатливи...

Од загадена почва не виреат здрави земјоделски производи

Непреземањето мерки ќе овозможи загадувањето да напредува до онаа точка, кога почвата ќе стане причина за намалување на здравјето на населението, велат земјоделците Штетните хемикалии што...