Ознака: земји-членки

Столтенберг нѐ покани во НАТО, на кое му го предвиде и...

Генералниот секретар на НАТО, Јенс Столтенберг, ја покани Македонија да се зачлени во воената алијанса на која ѝ се наѕира крајот на постоењето, а...

Затегнато во Брисел, без еуфорија и во Македонија

Во атмосфера на затегнати односи меѓу земјите-членки, на првиот ден од самитот на НАТО во Брисел, Македонија ја очекува одлуката за поканата за членство,...

ЕУ ја поздрави подобрената фискална транспарентност

Советот на министри за надворешни работи на земјите-членки на Европската Унија го поздравува видливото подобрување во управувањето со јавните финансии и фискалната транспарентност, соопшти...

Зошто да брзаме кога ЕУ закочува

Длабоките поделби во ЕУ тлеат уште од поодамна, што беше јасно манифестирано и преку брегзит и излегувањето на Британија од Унијата. Деновиве и нашите...