5.6 C
Skopje
19.10.2021 - 8:39

Ознака: земји-кандидатки

Канонада од нонпејпери во ЕУ

Зачестената нонпејпер-дипломатија за суштински прашања внатре во Унијата, според аналитичарите, се сведува на дополнително усложнување на целиот пристапен процес за земјите-кандидатки како што е...

Се доцни во борбата со загадувањето од фосилни горива

Повеќето земји-кандидатки за членство во Европската Унија, меѓу кои и Македонија, не ги исполниле зададените цели за намалување на емисијата на штетни честички од...