Ознака: земја-членка

По спорот со Грција, пред Македонија и кипарското прашање?

По отворените закани за евентуална можност од ново вето од страна на Кипар кон земјите-аспиранти, кое е актуелно во јавноста, експертите се согласни дека...

Македонија 30-та земја-членка на Алијансата

Го објавуваме второто продолжение од прилогот на Драган Јањатов, поранешен македонски дипломат и публицист, посветен на историскиот развој, улога и значење на НАТО за...

Протоколот за членство во НАТО ќе биде потпишан под новото име

Владата на Република Македонија најави дека в среда, на 6 февруари, ќе биде потпишан протоколот за пристапување на земјава во членството на НАТО. - Во...

Турско вето за Северна Македонија?

Турција и нејзиниот претседател Ердоган имаат изјавено дека никогаш нема да дозволат Македонија да го смени своето исконско автентично име Република Македонија, на што...