Ознака: земјава

Сѐ помалку население во земјава

Верувам дека со објавувањето на податоците од неодамнешниот попис, со кој сигурно ќе добиеме податоци на намалено население малку повеќе од објавуваните за природното...

Околу 75 отсто од странските инвеститори повторно би инвестирале во земјава

Асоцијацијата на странски компании со технолошко напредно производство при Советот на странски инвеститори во рамките на Стопанската комора на Северна Македонија ја презентираше анкетата...

СДИ имаат надворешен, но и силен „внатрешен непријател“

Влошувањето на условите за водење бизнис во Македонија, како што велат експертите, се потврдува со континуираниот пад во рангирањето според извештајот на „Дуинг бизнис“...

Кој и зошто ги соголува нашите планини?

Најмасовна илегална сеча е забележана во шумите низ Кичевско, но ништо подобра не е состојбата ниту во Струшко, Гостиварско, Тетовско, Кумановско и Скопско. Според...

Во ковид-центрите се лекуваат 702 пациенти

Во изминатите 24 часа во ковид-центрите во земјава е пријавено дека се лекуваат 702 пациенти позитивни и суспектни на коронавирусот, соопшти Министерството за здравство. Во...

Од почетокот на епидемијата со ковид-19 се заразиле 22.607 лица во...

Вкупната бројка на ковид-дијагностицирани во нашата земја од почетокот на епидемијата изнесува 22.607,a бројката на оздравени пациенти е 16.949. Во земјава од ковид-19 од почетокот...

Зошто клонови на странски политички партии во Македонија

Кои се мотивите за формирање филијали на странските политички центри на територија на нашата држава, особено за формирање партиски клонови на партии од регионот?...