Ознака: зеленчук

Извозот на преработено овошје и зеленчук врви и во пандемијата

Претставниците на индустријата за преработка на овошје и зеленчук посочуваат дека извозните потенцијали на земјата не се искористени, иако оваа гранка во пандемијата се...

Цените на овошјето и зеленчукот во Кичево сè помалку достапни за...

Во периодот кога речиси беше незамисливо на трпезата да нема застапено пообилно количество свежо овошје и зеленчук, годинава поради високите цени, поголем број граѓани...

Без сезонски работници Германија може да остане без овошје и зеленчук

Германија може да се соочи со недостиг на овошје и зеленчук поради отсуството на сезонски работници, а Министерството за земјоделство објави дека работи на...

Одбивноста кон зеленчукот го прослави мачорот Смаџ

  Мачорот по име Смаџ стана популарен на Интернет освојувајќи ја титулата „Меме на 2019 година“ (меме е потсмешлива фотографија - н.з.), благодарение на неговиот...

Здравствени придобивки од блитвата

Со темнозелени и големи листови, блитвата е еден од најнутритивните зеленчуци. Таа е лиснат зеленчук и е од сличен вид како спанаќот и марулата....

Пазарот на зеленчук и кооперирањето

Производството на зеленчук е особено важно не само за земјоделството туку за целата македонска економија. За производство на зеленчук се ангажираат 52 илјади хектари...

Брокула – витаминска бомба

Брокулата е зеленчук што асоцира на мало дрво. Се наоѓа во групата зеленчуци како што се зелката, карфиолот и прокељот. Таа е витаминска бомба....

Цените на овошјето и на зеленчукот уриваат рекорди

Порастот на цените на земјоделските производи се должи и на фактот што тие се препродаваат неколкупати пред да стигнат кај крајниот потрошувач, но и...

Импресионирачки придобивки за здравјето што ги нуди зелката

Честопати зелката е зеленчук што е потценуван и не е толку обожаван во исхраната. Сепак, таа има огромна богата нутритивна понуда за здравјето. Таа...

Здрави ли се зеленчукот и овошјето што се продаваат близу автомобилите

Додека во светот градовите полека се ослободуваат од возилата што испуштаат штетни гасови, ние во нивна непосредна близина на прометни сообраќајници имаме продажба на...

Watch Attack on Titan Season 3 Part 2 Episode 7 at GoGoAnime gogoanime boku no hero

Watch Hiyokoi Episode Full at website https://crunchyrollfree.com. See more crunchyroll free shows