Ознака: зелена

Зелено светло за европската Зелена агенда

По постигнувањето согласност за Европскиот зелен план, пред земјите од Западен Балкан претстојат крупни обврски за намалување на штетната емисија на гасови Преговарачките тимови на...

Како до зелена градска оаза

Лошото планирање на градот неповратно одзеде многугодишни дрвја и зеленило, со други зборови - дел од белите дробови на Скопје, кои сега со преостанатиот...

Земјоделците на чекор до зелена нафта

Со платежни картички и повеќекратно земјоделците наскоро ќе можат да купуваат само еуродизел-гориво за земјоделска механизација. Околу 55 илјади земјоделци првпат ќе бидат опфатени со...

Дали земјоделците ќе ја дочекаат зелената нафта?

Слична мерка за поддршка на земјоделците и на земјоделските задруги се применуваше и во времето на Југославија. Но притоа имаше многу злоупотреби со евтината...