Ознака: зебу

Зебу-телето Џиџи е новото младенче во Зоолошка

  Во Зоолошката градина во Скопје деновиве се роди зебу-теле кое вработените го именуваа Џиџи. Зебу е вид на домашно говедо со потекло од јужна Азија....