-2.4 C
Skopje
25.2.2020 - 6:54

Ознака: Здружение

Осми џез-викенд во Прилеп

Здружението „ПП џез-фестивал“, на 13, 14 и 15 септември, во центарот за култура „Марко Цепенков“, ќе го реализира осмото издание на „Прилеп џез-викенд“, кој...

Донација за Здружението на дијабетичари во Битола

Во рамките на свеченостите по повод 28 август, Денот на рударите, денеска во Рударско енергетскиот комбинат „Битола“, сидникалната организација донираше средства за отворање на...

Земјоделците слабо се здружуваат во задруги

Главна причина за незаинтересираноста на земјоделците и нефункционирање на задругите е персоналниот данок, кој за членовите изнесува 10 проценти, додека данокот за сите други...

Дали ќе се престане стоматологијата да се третира како стопанска дејност?

Јавно ги повикуваме премиерот Зоран Заев, министерот за здравство Венко Филипче и директорот на ФЗОМ, Ден Дончев, да примат делегација на Здружението на приватни...