Ознака: здравје

Здрава храна

Нутриционистички митови Бет Скеварецки, авторка на книгите „Аутбрејк“ и „Џенетикс 101“, ги издвојува митовите за храната. Првиот е дека кафето и црвеното вино се многу...

Заев го повика претседателот да донесе одлука за вонредна состојба

Претседателот на СДСМ, Зоран Заев ја поздрави одлуката на Владата да побара вонредна состојба и го повика претседателот на државата да ја донесе одлуката...

Најзначајниот дел на целата животна етика е здравствениот!

Етика за млади Најважното во животот, едно од најпосакуваните нешта, е здравјето. Без оглед што сака некој и кон што се стреми, не смее да...

Кешот и шалтерите станаа потенцијална опасност по здравјето

Народната банка на Македонија заради заштита на јавното здравје, во услови кога е прогласена пандемија од коронавирусот, апелира да се избегнува користење готовина и...

Битка за здравјето

И додека еден дел од населението продолжува со својот неодговорен однос, вклучувајќи ја и докторката што се скијала во Италија, а потоа брзала да...

Вториот Национален форум за здравје ќе се одржи на 27 февруари

На 27 февруари Министерството за здравство, во соработка со Светската здравствена организација ќе го организира вториот Национален форум за здравје, под мотото „Здрави мајки,...

Прекувремената работа не е добра за здравјето

Многу работници сметаат дека околината ќе ги доживее како недоволно посветени ако први го напуштат работното место. Според многу истражувања, апсолутно нема полза од...

Нема компромис на сметка на здравјето на граѓаните

ЗА И ПРОТИВ ИЗМЕНИТЕ ВО ЗАКОНОТ ЗА МИНЕРАЛНИ СУРОВИНИ Воопшто не се согласувам со коментарите на рударскиот сектор и нивниот претставник, господин Николајче, имајќи предвид...

Покачени триглицериди – сериозен индикатор на влошено здравје!

Покачените масти се сериозен индикатор за влошување на вашето здравје, а на долг рок предизвикуваат појава на артериосклероза, која го зголемува ризикот од покачен...

Здрава храна – Мешунките најдобри за здравјето

Мешунките се јадат насекаде низ светот. Полни се со растителни влакна и со витамините од групата Б. Тие се одлична замена за месото и...