Ознака: здравје

Активности за промоција на спортот и на физичкото здравје во Карпош

Општина Карпош изминатиот период спроведе серија активности за промоција на спортот и на физичкото здравје на локално ниво. За таа цел општината се приклучи кон...

Каде да се упатиме за грижата за менталното здравје

Во оваа ситуација на пандемија во која се наоѓаме, особено ни е значајна психолошката помош, бидејќи генерално се соочуваме со кризи на повеќе нивоа....

Здравјето – жртва на неодговорноста

Дали несовесното и неодговорно однесување на голем дел од граѓаните станува главниот проблем на здравствените власти во битката со справувањето со коронавирусот? Растот на...

Царовска: Со здравјето на граѓаните нема компромис, потребни се избори за...

За нас здравјето на граѓаните е најважно и со тоа прашање нема компромис. Владата предводена од СДСМ направи значајни чекори и оствари големи задачи....

Желбата за здравје е половина здравје

Општо е познато дека здравјето е уметност на живеењето. Но исто така е познато дека повеќето македонски граѓани не живеат во согласност со оваа...

Одржувајте ја дневната рутина

Ако сте еден од оние што работат од дома во последните неколку недели, можеби во почетокот ќе се чувствувавте одлично. Нема повеќе вознемирувачки утра...

Во изолација повеќе медицински институции

БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА Поради случаите со инфицирани медицински лица се затвораат цели одделенија во одделни здравствени установи во Босна и Херцеговина. Заради подобрување на здравствената...

Каде исчезнуваат сапуните, тоалетната хартија, маските, ракавиците од поликлиниката во Чаир

Во рамките на поширокиот проект за обиколка на здравствените институции, како и на објектите и установите на Здравствен дом - Скопје, преку своевидно новинарско...

Алијансата не го положи тестот на солидарноста

Професорот по национална безбедност од американскиот Военопоморски колеџ во Њупорт, Николас Гвоздев, ја анализира новонастанатата ситуација во Алијансата, како резултат на пандемијата на ковид-19....

Без потсмевање кон црквата, таа има свој приод

На социјалните мрежи се појавија коментари со навредувачка содржина кон свештениците, кои деновиве качени на камион прскаа осветена вода низ улиците на неколку града...