Ознака: здравјето

Лошо за здравјето и за поведението на луѓето, штетно за животните,...

МВР презема и репресивни мерки за санкционирање на употребата на петарди и други пиротехнички средства и ги потсетува граѓаните за законските одредби според кои...

Обемните државни операции за време на пандемија станаа рутина

Кои се здравствените предизвици со кои треба да се соочи државата во пресрет на пописот? Имаме ли капацитет за организирање и безбедно спроведување комплицирани...

Загадувањето на воздухот сојузник на пандемијата и непријател на здравјето

Високото загадување на амбиенталниот воздух во последните три седмици претставува голем проблем за жителите на Кичево, кои се оптоварени и со пандемијата со коронавирусот,...

Перфекционизмот може да влијае негативно на здравјето

Луѓето што се украсени со карактеристиката „перфекционисти“ во деловниот свет носат само позитивни конотации. Но кога станува збор за влијанието што може да го...

Кои работни места претставуваат најголема закана по здравјето на граѓаните

Граѓаните тешко ги менуваат своите навики, особено кај нас. Но пандемијата, рестриктивните мерки и протоколите си го прават своето. Во развиените земји пофлексибилно се...

Закана по здравјето што влезе на мала врата со коронавирусот

Последици од пандемијата што не се директно поврзани со болеста ковид-19 Пандемијата на коронавирусот ни оддалеку не е завршена, независно од степенот на олабавување на...

Битката за здравјето мора да биде меѓународен приоритет

Во пресрет на одбележувањето на Денот на Европа, за актуелните прашања и предизвици со кои се соочува Европа и регионот разговараме со францускиот амбасадор...

Да им помогнеме на возрасните лица да останат дома

Нема компромиси кога станува збор за здравјето. Повозрасните се најризичната група. Затоа, да ги поддржиме и охрабриме нашите родители, баби и дедовци во текот...

Здравјето на нацијата зависи од здравјето на лекарите

Стручната јавност смета дека заштитата на лекарите и на медицинскиот персонал е исклучително важна, затоа што тоа е дефицитарен кадар, особено во држави како...

„Светот и фудбалот ќе бидат поинакви откако ќе се вратиме во...

Светот се соочува со нови предизвици и мора да останеме заедно и да работиме како тим. Фудбалот не е најважната работа, здравјето доаѓа во...

Watch My Hero Academia (Dub) Episode 4 (https://animefreak.ws/m/ZKoe/ep-4) at AnimeFreak kiss x sis animefreak

Watch Interspecies Reviewers Episode 11 at website https://crunchyrollfree.com crunchyroll premium account