12.3 C
Skopje
24.2.2020 - 14:43

Ознака: зголемена

Одливот на девизи намален, опременоста на војската зголемена

Колку Македонија би можела да купува оружје и да набавува воена технологија од сојузниците користејќи ги офсет-аранжманите. Што значи овој тип плаќање во контекст...

Повеќекратно зголемена радијација во Северодвинск

Руските власти соопштија дека нивото на радијација во градот Северодвинск се зголемило помеѓу четири и шеснаесет пати по експлозијата на ракета на нуклеарен погон...

Започна исплатата на зголемената социјална помош

Започна исплатата на зголемената социјална помош којашто е предвидена со новата социјална реформа. Над 25.000 семејства добија гарантиран минимален приход, којшто за поголемиот дел...

Продажбата на електромобили зголемена за шест пати

Во првото полугодие на 2018 година во Бугарија се продадени 79 возила на алтернативен (електричен) погон, што претставува раст од 600 отсто во споредба...