12.3 C
Skopje
24.2.2020 - 15:00

Ознака: Зборуваме македонски

Алка, не карика!

Зборуваме македонски со Владо Димовски (54) Повторно малку дијалог... - Некако тргна работата, ама мене како да ми недостига нешто... како да се изразам, како да...

Се согласувате, не сложувате

Зборуваме македонски со Владо Димовски (48) Има разни болести, но оваа на Петрета, на не толку познатиот естраден уметник е нешто... Кога е во творечки...

Биљана, не Билјана

Зборуваме македонски со Владо Димовски (47) Еве еден договор. На сцената се осмоодделенците од едно скопско основно училиште. - Ајде да се преброиме! Значи, јас, Владо...

Кој е македонскиот збор за експликација?

Во приказнава што сакам сега да ви ја раскажам само почетокот малку ми е... не ми се допаѓа. Почнува со дијалог, а јас сум...

Најдете замена за погрешниот збор!

Зборуваме македонски со Владо Димовски (32) Тасе: Кажи ми каде одиме. Таска: Никаде. Сакав да излеземе од дома. Тасе: Ми го исклучи телевизорот, не го допив кафето,...