Ознака: зајак

Обичен зајак е побрз од Усеин Болт

ОЛИМПИСКИ ИГРИ ВО СВЕТОТ НА ЖИВОТНИТЕ На Олимписките игри се вреднуваат силата, издржливоста и енергијата и таквите случувања се исти и во светот на животните,...

Кунс создава историја – го продаде зајакот за 91 милион долари

Урнат е рекордот за цена што ја постигнало дело на еден жив уметник - скулптурата на современиот уметник Џеф Кунс - балон во облик...

Уловениот дивеч не треба да се крие, ниту премногу да се...

Крупниот дивеч секогаш се носи со главата напред, а телото да му е свртено во правец на патот по кој се движи ловџијата или...