2.8 C
Skopje
28.10.2021 - 2:39

Ознака: Заштитна

Робот што детектира купувачи без заштитна маска

Јапонците отидоа чекор понапред во спречувањето со ширењето на коронавирусот, на тој начин што измислија и инсталираа робот во една продавница што открива кога...

Тинејџерка направи заштитна бакарна ткаенина што блокира радиоактивно зрачење

Нејзиниот СМАРТ-панцир беше тестиран во лабораториска средина, изумот на Бутон за време на третмани со карцином ја намали површинската изложеност од вишок радиоактивно зрачење...

Заштитна метална ограда пред новото училиште „Киро Глигоров“

Со метална заштитна ограда и обележан пешачки премин, на кој е напишано „школо“, пред новото училиште „Киро Глигоров“, градот одговори на реакциите на родителите...