Ознака: заштита

Анти-ДДоС заштита од Неотел за безбеден континуитет во работењето!

Дали сте заштитени од сајбер напади? Со сѐ поголемиот број на хакерски напади во последниот период, како во светот па така и кај нас, легитимно...

Агенција за заштита на лични податоци: ДИК направила повеќе пропусти за...

Агенцијата за заштита на личните податоци утврди повеќе повреди на прописите за заштита на личните податоци од страна на Државната изборна комисија, при вонредната супервизија...

Битката за спас на пандите не им помогна на другите животни

Спасот на џиновските панди претставува еден од најголемите успешни акции за зачувување на некој животниски вид. Трудот правен со децении го спаси овој вид...

Општина Куманово: МВР не презема мерки за заштита од коронавирусот

Општина Куманово е незадоволна од работата на МВР во градот во однос на заштитата и почитување на мерките против коронавирусот. Од Општината, исто така,...

Детската клиника постави монтажна амбуланта за заштита од коронавирус на најмладите...

Министерството за здравство информира дека е поставена монтажна општа амбуланта во состав на Универзитетската клиника за детски болести, како дел од активностите за враќање...

ССНМ апелира да се заштитат новинарите и медиумските работници за време...

Со оглед на комплицираната ситуација поради коронавирусот, како и строгите протоколи кои ќе се применуваат на денот на гласањето, Самостојниот синдикат на новинари и...

Руските власти ископале ров околу село за да го заштитат од...

Руските власти ископале ров околу оддалечено сибирско село за да го стават во карантин, откако десетици жители се заразиле со ковид-19. Локалните власти веруваат...

Жбогар: Охридското Езеро треба да го зачувате за идните генерации

Амбасадорот на Европската Унија, Самуил Жбогар му даде поддршка на градоначалникот Константин Георгиевски во справувањето со дивоградбите во Охрид. Тој упати и апел до...

Тестирај масовно, носи заштита масовно!

Македонското општество, или дел од него, уште еднаш покажа дека нема висока свест за колективната и општествена одговорност. Индивидуалниот егоизам повторно е многу поголем...

Активисти поставија инсталации со бројот на заболени пред фабриките во Штип

Во текот на денешниот ден во Штип, арт активистите спроведоа акција поврзана со неодговорното однесување на работодавачите, превозниците, работниците и институциите, откако беа заразени...