-1.8 C
Skopje
17.1.2020 - 21:12

Ознака: заштита

Нова опрема за заштита од насилни протести

Припадниците на Посебната единица за поддршка (ПЕП) при Министерството за внатрешни работи добија специјалната полициска опрема. Опремата е обезбедена преку финансиската донација на Владата...

Предлог за формирање доброволни одреди за заштита од криминал

Бугарските пратеници, на првото читање, ги прифатија измените на законот со кој се регулира работата на Министерството за внатрешни работи, а во предлог-текстот се...

Се формира совет за социјална заштита во општината Аеродром

Во изминатава седмица советот на општината Аеродром донесе одлука за формирање општински совет за социјална заштита. Целта на овој совет е да се обезбедат...

Светски ден на детето – каде е Македонија?

Процесот на подигнување на нивото на заштита и информирањето на децата за нивните права не може и не треба да запре. Покрај градењето на...

Наодите се важни за Маркови Кули да добијат заштита од УНЕСКО

Завршија годинашните истражувања на Трескавец Како еден од деветте споменици на културата, лоцирани во рамките на заштитеното подрачје Маркови Кули, културните содржини на Трескавец имаат...

Технолошки иновации за заштита на климата

Бил Гејтс смета дека светот ќе нема доволно месо за седум милијарди луѓе и тоа ќе се произведува вештачки. Технологијата, технолошките иновации се надеж...

Министерството за култура го осуди вандализмот, бара да се заштити Аквадуктот

Министерството за култура енергично го осудува вандалскиот чин на оштетување на Аквадуктот, коj е дел од културно наследство, при што се оштетени 10 потпорни...

Свиркачот на Трамп бара заштита

Американските власти презедоа мерки за безбедност за заштита на припадник на разузнавачката служба-свиркачот, кој минатата недела со неговата изјава предизвика процес за импичмент на...

Корупцијата „поскапа“ од здравствената заштита на граѓаните

Трошокот предизвикан од корупцијата во Хрватска изнесува 13,5 отсто од БДП, или 8,5 милијарди евра, што е за два и пол пати поголем од...

Заштитата на животните како покритие за национализам

Основното јавно обвинителство во Ниш наредните денови треба да се изјасни за полицискиот извештај за настанот во кој еден „активист“ за заштита на животните...