-1.2 C
Skopje
16.1.2022 - 10:39

Ознака: зачувани

Најдобро зачуваните отпечатоци од стапала на диносаурус се наоѓаат во Аризона

Просторот во близината на местото Моенава во Аризона, САД, денес изобилува со пустински пејзажи, на кои се наоѓаат стотици отпечатоци од стапала на диносауруси....

Запознајте го Скопје преку ретките зачувани артефакти

За тоа колку е непредвидлив животот зборува уште еден скопски куриозитет: дебармаалецот Божидар Таневски, еден од најдобрите мајстори на прецизна механика во Скопје, во...

Отидоа ли во неповрат илјадници зачувани матични клетки?

На официјалната интернет-страница на „Фамикорд“ се појавува посебно прозорче што се однесува на корисниците на „Крио сејв“, а во листата земји на корисници стои...