9.8 C
Skopje
6.12.2021 - 16:07

Ознака: затоплуваат

И најдлабоките делови на океанот се затоплуваат

Научниците од Националната океанска и атмосферска управа на САД (НОАА), благодарение на термометрите поставени во најдлабоките делови на јужниот Атлантски Океан, забележале просечно зголемување...

Општинарите ги затоплуваат битолчани преку интернет

На веб-страницата на општината Битола пишува дека градот сѐ уште има претпријатие за топлификација, иако тоа е заминато во стечај пред повеќе од една...