Ознака: затемнување

Целосното затемнување на сонцето предизвика спектакуларни глетки во Јужна Америка

Целосното затемнување на сонцето мина како спектакуларна небесна појава која ги фасцинира жителите на Јужна Америка, а феноменот го следеа илјадници луѓе кои се...

Следете го во живо затемнувањето на месечината

Следете го најдолгото целосно помрачување на месечината во 21-от век, во настанот што вечерва ќе биде видлив на поголем дел од Земјината топка. https://www.youtube.com/watch?v=uqBStEIVF8o https://www.youtube.com/watch?v=YWv6q6gp08M