Ознака: зараза

Заразата кај свињите предизвикана од парламентарна неефикасност

Лидерката на БСП и на бугарската опозиција, Корнелија Нинова, ја критикуваше Владата за појавата на чума кај животните Поради опасноста од ширење на африканската чума...

Ученик од Карпош добил шуга, преземени мерки за заштита од зараза

Ученик во основното училиште „Владо Тасевски“ во Карпош бил заразен со шуга. Од Центарот за јавно здравје направиле прегледи во одделенијата при што е...