Ознака: Западот

Берлин ќе чекори на тенка линија помеѓу Истокот и Западот

Промената во врвот на германската влада ќе има големо значење за иднината на европските односи со Русија и со Кина сè додека се присутни...

Балканските земји во расчекор меѓу Истокот и Западот

Најновата дипломатска офанзива од Вашингтон и тензиите меѓу Западот и Кина ги ставаат земјите од регионот пред тежок избор за позиционирање на најновата геополитичка...

Зошто Западот сака автократи?

Одговорот е едноставен: Западот сака автократи (иако понекогаш го затнува носот за да ја избегне смрдеата) затоа што тие се негови најдобри сојузници и...