Ознака: западнонилска треска

Србија: Од западнонилска треска досега починаа 15 лица

Четири лица починаа од западнонилска треска во Србија во текот последната недела, со што бројот на жртвите од болеста од почетокот на годината достигна...

Уште две лица починаа во Србија од западно- нилската треска

Уште две лица починаа како последица на западно- нилскиот вирус во изминатата недела, па бројот на починати од почетокот на годината се зголеми на...

Потврдена смртта на едно лице во Косово од западнонилска треска

Косовскиот Национален институт за јавно здравство потврди денеска дека во Косово една 82-годишна жена починала од западнонилска треска, а друга, 52-годишна, која била заразена...

Во Македонија не се регистрирани заболени од западнонилска треска

Нема регистриран случај на западнонилска треска во Македонија. Институтот за јавно здравје на Република Македонија располага со сите потребни дијагностички процедури, експертиза, реагенси и...

Ризикот од западнонилска треска е голем, мора да се внимава

ВО МАКЕДОНИЈА ЗАСЕГА НЕМА РЕГИСТРИРАНО СОМНИТЕЛНИ СЛУЧАИ Луѓето треба да се заштитат од комарци, да ги мачкаат кожата и облеката со средства против комарци постојано,...

Прва жртва на западнонилската треска во Романија

Романското Министерство за здравство денеска соопштија дека е регистрирана првата жртва на западнонилската треска во Романија оваа сезона. Станува збор за 79-годишен маж од источнороманскиот...

Нема присуство на вирус на западнонилска треска кај двата сомнителни случаи

Резултатите од испитувањата во лабораторијата на Институтот за јавно здравје покажаа дека двете лица (дете и жена) немаат вирус на западнонилска треска. Ова денеска го...

Девет лица починаа во Србија од западнонилска треска 

Во Србија годинава се регистрирани 102 случаи на лица заболени од Западнонилска трска, од кои починале деветмина, соопшти денеска српскиот Институт за јавно здравје...

Три жртви на Западнонилска треска во Србија

Од почетокот на јуни во Србија се регистрирани 41 случај на лица заболени од Западнонилска трска, од кои тројца починале, соопшти денеска директорката на...

Во Србија регистрирани 11 заболени лица од западнонилска треска

Во Србија се регистрирани 11 случаи на заболени од западнонилска треска, од кои девет се потврдени, информираа од Институтот за јавно здравје на Србија...