5.8 C
Skopje
29.11.2021 - 21:17

Ознака: Занимливости

Тојотоми Хидејоши – Малиот Мајмун што ја покори Јапонија

Тојотоми Хидејоши е еден од највпечатливите мажи во јапонската историја. Потекнувал од сиромашно земјоделско семејство, но тоа не го спречило да стане еден од...

Африканскoто потекло на рускиот поет Александар Пушкин

Многумина прочитале или слушнале за Александар Пушкин, зачетникот на новата руска литература, творецот на рускиот литературен јазик, родоначалникот на рускиот романтизам и реализам. Пушкин...

Занимливости

Мики Маус не е нацртан од Волт Дизни Иако Волт Дизни ја имал првичната идеја за Мики Маус и го позајмил гласот за овој цртан...