Ознака: занаетчии

Бектеши: Малите компании, жените-претприемачи и занаетчиите да аплицираат за субвенции

Министерот за економија, Крешник Бектеши, ги повика сите микро и мали компании, занаетчии и жени претприемачи да ја искористат финансиската поддршка што им ја...

Зголемена финансиската поддршка за занаетчиите за набавка на алати и репроматеријали

На предлог на Министерството за економија Владата денеска ги усвои измените на Програмата за конкурентност, иновации и претприемништво со што се зголемија средствата за...

Бектеши: Занаетчиите ќе ги поддржиме со 15 милиони денари за набавка...

Министерот за економија, Крешник Бектеши, денеска оствари работен состанок со претставници од Секцијата на фризери при Занаетчиската комора на Скопје. На состанокот министерот ги информираше...

Бектеши: Годинава доделени субвенции на 43 занаетчии и 4 занаетчиски комори...

Министерот за економија, Крешник Бектеши, денеска ги врачи договорите за Кофинансирање на проекти за поддршка на занаетчиството на четири занаетчиски комори. Се работи за...

Битиќи и Бектеши остварија средба со занаетчиите

Вицепремиерот задолжен за економски прашања и координација на економските ресори Фатмир Битиќи заедно со министерот за економија Крешник Бектеши остварија средба со претставници на...

Европа и Балканот во трка по мајстори и занаетчии

На земјите од Западна Европа во овој момент им недостигаат 300 илјади мајстори, што ќе претставува сериозна конкуренција за балканските фирми да ги задржат...

Занаетчиите оптоварени со нова административна давачка

Ќе се скине онаму кај што е најтенко Ваквата наметната и, според занаетчиите, непотребна мерка дополнително ќе ги влоши и така нарушеното нивно работење, одржливоста...

Драматичен недостиг на занаетчии и мајстори во Германија

На Германија итно и треба над 150.000 занаетчии и мајстори, соопшти германското Здружение на занаетчии. -Во моментов германските занаетчии имаат толку нарачки што се присилени...

Занаетчиите бараат регистар, промени во ДДВ и државните субвенции

Потребен е регистар на занаетчии, нивно поврзување со средните стручни училишта, промена во даночната политика за оваа сфера и нов систем за субвенционирање, покажала...