Ознака: Занаетот

Занаетот на изработка на бакарни тепсии изумира

Ако до пред две-три децении единствениот кичевски казанџија Коста Галиман пред најголемиот верски празник Рамазан имаше безброј нарачки на бакарни тепсии за правење питулици,...