18.8 C
Skopje
12.6.2021 - 22:58

Ознака: закон

Трамп не е над законот

Претседателот на САД се заканува дека ќе ги отпушти обвинителите што ја истражуваат руската афера. Ако го стори тоа, тогаш ќе удри по темелите...

Технологијата во служба на законот

Полицијата во Велс, Велика Британија, искористила делумни отпечатоци од прсти од фотографија испратена на апликацијата „Ватсап“ и со тоа подготви обвиненија за криминалци поврзани...

Романскиот парламент отфрли предлог-закон за автономија на област населена со Унгарци

Претставничкиот дом на романскиот Парламент денеска отфрли предлог-закон за автономен статус на Секујската Област населена претежно со Унгарци, во централна Романија. Предлог-законот беше со цел...

Потпишувањето меѓународен договор за името значи промена на Уставот

Во правото постојат две теории што го толкуваат односот помеѓу меѓународното право и внатрешното право. Тоа се монистичката и дуалистичката теорија. Но, за волја...

Законот за употреба на јазиците влезе во рокот на „џебното вето“

Законот за употреба на јазиците, кој едни го нарекуваат закон за унапредување на албанскиот јазик, а други го прогласуваат за закон со кој се...