15.8 C
Skopje
20.11.2019 - 16:38

Ознака: закон

Собранието повторно го изгласа Законот за ратификација на договорот со Грција

Собранието вчера со 69 гласа „за“ и еден „воздржан“ повторно го изгласа Законот за ратификација на Договорот со Грција за решавање на спорот за...

Искри меѓу премиерот и претседателот ќе ги изгорат Уставот и законите

Кохабитацијата, како „чек и баланс-систем“ врамен со позитивното право, врз основа на негово стриктно почитување, наместо да придонесе за политичката стабилност и меѓусебна контрола...

Засилен надзор за јавните функционери со новиот закон за спречување перење...

Македонското Собрание денеска во скратена постапка го донесе Законот за спречување перење пари и финансирање тероризам, со кој се предвидува надзор за носителите на...

Казна од 100 евра ако пушите во автомобил во Австрија

Во повеќе европски земји е во сила закон со кој од 100 до 2.500 евра се казнуваат возачите што пушат, доколку превезуваат малолетници или...

Креирање стабилен граѓанскоправен систем

Ќе се ревидира извршителската тарифа. Прерано е да се зборува за намалување на нотарската и на другите тарифи До каде се измените на Законот за...

Поддржани измените на Законот за просторно и урбанистичко планирање

Собраниската комисија за транспорт, врски и екологија на денешната седница го разгледа Предлог законот за изменување и дополнување на Законот за просторно и урбанистичко...

Крстот во Баварија – раздорен или идентитетски

Баварскиот премиер Маркус Содер порача дека законот има цел да го зајакне баварскиот идентитет по зголемениот број муслимански имигранти. Баварија беше прва на удар...

Владините објекти во Баварија ќе имаат крстови на влезовите

Сите владини згради во Баварија да стават крст на главните влезови Сите владини згради во јужната германска провинција Баварија од денеска се должни да го...

Се бара некомпромитиран експерт

Сите политички партии се согласиле дека критериумите за директор треба да бидат многу строги, не само во однос на политичката независност, туку и од...

Законот не ги свирка свиркачите

Додека во Европската комисија најавуваат воведување нов сет законски мерки со кои значително ќе се зголеми нивото на безбедност и заштитата на свиркачите, во...