Ознака: закон за помилување

Законодавно – правна комисија: Членот 11 од Законот за помилување не...

Собраниската Законодавно – правна комисија на денешната седница заклучи дека нема потреба за давање автентично толкување за член што не постои, односно на членот...

Владата ја прифати иницијативата за автентично толкување на Законот за помилување

Владата на денешната редовна седница го усвои мислењето на Министерството за правда да се прифати иницијативата за автентично толкување на член 11 од Законот...

Потези од фиока за драматична завршница

Додека се чека автентичното толкување на членот 11 од Законот за помилување во Законодавно-правната комисија на македонското собрание и натамошното постапување на Уставниот суд,...

Пратениците треба дадат одговор за автентичното толкување на помилувањата

Претседателот на Собранието Талат Џафери и координаторите на пратеничките групи денеска треба да се договорат кога Законодавноправната комисија ќе го разгледа барањето на СДСМ...