Ознака: закон за медиуми

Собранието попладне ќе расправа за измените на Законот за медиуми и...

Собранието на Република Македонија денеска на 83. седница одлучи по скратена постапка да се донесат предложените измени и дополнувања на Изборниот законик и на...

Поповски: Опозицијата во континуитет го блокира носењето на законот за медиуми

Опозицијата во континуитет го блокира носењето на законот за аудио и аудовизуелни медиумски услуги, а со тоа и го кочи суштинскиот почеток на реформите...

Манчевски: Опозицијата го кочи законот за медиуми

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски апелира собраниската Комисија за транспорт, врски и екологија, со која претседава ВМРО-ДПМНЕ, да работи без престан...