20.8 C
Skopje
25.6.2021 - 5:57

Ознака: закон за банки

Уставен суд поведе постапка за законот за банки

Поведена е постапка за оценка на уставноста на членот 163, став 3 од Законот за банки од страна на Уставниот суд. Ова е прв...

Уставен суд одлучува за законот за банки

Предвидено е Уставниот суд денеска повторно да одлучува за законот за банки по иницијативата поднесена на членот 163, став 3, според кој побарувањата Фондот...

Уставен ќе одлучува за законот за банки откако ќе добие информација...

Гласањето за законот за банки беше одложено на денешната седница на Уставниот суд по разгледувањето на поднесената иницијатива за уставноста и законитоста на член...