21.8 C
Skopje
27.9.2021 - 21:32

Ознака: зазеленување

Зазеленување на нашите градови

Сè повеќе градови сфаќаат дека од климатските политики веднаш се гледаат придобивките во однос на квалитетот на живот и економскиот развој. Зелените инвестиции имаат...

Завршија пролетните акции за зазеленување

Од градот Скопје информираат дека заврши нивната пролетна акција за зазеленување на метрополата. Со оваа активност се засадени дрвореди од 42 висококвалитетни садници јавор...

Пролетна офанзива за зазеленување на градот

Експертите сметаат дека еднакво е важна грижата за зеленилото, за тоа долгорочно да трае и да им служи на многу генерации Со засадувањето 16 дрвја...

Започна пролетната акција за зазеленување на јавните површини низ Скопје

Шеснаесет јавори беа засадени денеска пред објектот на Македонска пошта на булеварот ВМРО, во рамки на пролетната акција на Град Скопје за зазеленување на...