Ознака: заедничка

Со Сизифови маки до заедничка декларација

Поединечните настапи на лидерите од регионот што учествуваа на самитот „Брдо-Бриони“, ги изнесоа разликите во нивните погледи поврзани за клучните прашања, кои се однесуваат...

„Етнички“ каузи за заедничка агонија

Колку повеќе одминува времето, толку повеќе приказните од минатото за некакви етнички каузи добиваат митолошки мотиви, кои се сѐ подалеку од сегашната реалност. Начинот...

Ако заеднички спорт е невозможен, заедничка култура е можна

Во новооснованата Регионална унија на театри (РУТА), која ги собира театрите од главните градови на некогашните југословенски републики, е вклучена и Македонија, а на...