Ознака: Заедница

Заедница за граѓаните

Заедно со честитките за педесеттиот роденден, на ЗЕЛС ѝ посакуваме во иднина и поголема видливост и уште поголема активност за надминување на сите барања...

Одново „северномакедонска“ атака на идентитетот

Досега новата додавка на државното име, во слеан говорен израз, можевме да ја слушнеме од носители на јавни функции од Бугарија, Грција и Германија,...

„Алкалоид“ исплати новогодишен надомест од 25.000 денари за своите вработени и...

Производите на „Алкалоид“ се дел од секојдневието на милиони луѓе во земјите каде што компанијата има воспоставено свои деловни операции. Секој производ што го...

Ќе се вратиме на мултигенерациско живеење во заедница

Како што поминува времето, станбениот простор во градовите сѐ повеќе се стеснува. Се стреми кон индивидуализација и флексибилност. Кои се ефектите од сето ова...

Секое четврто дете родено во вонбрачна заедница

Секое четврто дете во Србија е родено во вонбрачна заедница. Од 2000 година бројот на вонбрачно родените деца во Србија постојано расте и нивниот...

Заедница на српските општини до крајот на годината

Српската листа сака уставни измени за да се отвори патот за формирање заедница на српските општини. Оваа опција ја најави Игор Симиќ, пратеник во...