Ознака: Заев

Српскиот државјанин е меѓу преживеаните патници

Заев ја смени изјавата Меѓу преживеаните патници во трагичната несреќа во Бугарија е и српскиот државјанин, за кого претходно премиерот Зоран Заев изјави дека е...

Заев – Јанев: Заедно сме и во добро и во лошо

Заедно сме и во добро и во лошо, ние сме први соседи, за мене братски народи и секојпат треба да се најдеме и помагаме....

Патниците се од Македонија, еден е од Прешево и еден со...

Според изјавата на премиерот Заев Ќе почекаме стручните служби да ги кажат причините за несреќата. Настраданите не се само од Скопје, туку се од повеќе...

Поразот на Заев и успехот на Ахмети

Во ниту еден документ не може да се прочита во кои услови се дава лична оставка и дали се дава усно или писмено. Во...

Гром од ведро небо – абдикацијата на Заев

Ќе остане или ќе си оди Зоран Заев? Ќе поднесе ли писмена оставка или ќе развлекува за да остане на власт? Ова се двете...

Оставката на Заев низ призмата на меѓународната заедница

По најавената оставка на премиерот Зоран Заев се огласија и некои од преставниците на меѓународната заедница. Нашиот весник дополнително побара мислења и одговори и...

Кој е најкраткиот пат за излез од политичката криза во која...

Македонскиот устав е многу прецизен по тоа прашање и, според толкувањето во членот 93, нема дилема дека кога премиерот ќе даде оставка, тогаш во...

Заев и Мицковски на фронтот за Македонија

Какви се позициите и политичките калкулации во таборот на власта и на опозицијата пред вториот, за многумина, решавачки круг од локалните избори. И за власта...

Твитот на Заев како повод за нови грчки опструкции

Грција бара исполнување на обврските од Преспанскиот договор, а своите не ги исполнува Повеќе од очигледно е дека Грција инсистира на спроведување на Преспанскиот договор само...

Пука ли оската Пендаровски – Заев?

Влошени меѓусебни односи, разлики во нијанси или нешто трето. Претседателот на државата и премиерот изминатиот период по низа крупни прашања демонстрираат различни, па дури...