16.8 C
Skopje
25.9.2021 - 23:50

Ознака: задолжувања

Задолжувањата значително го стеснуваат фискалниот простор

Во следниот период фискалната политика мора да биде водена по строги правила, со ефикасно и ефективно трошење на расположливите средства и со целосно избегнување...

Задолжувањата во нагорна линија, капиталните инвестиции стагнираат

Експертите укажуваат дека во периоди кога буџетот е ликвиден и кога нема реализација на капиталните инвестиции, тешко можат да се оправдаат задолжувањата Слабата реализација на...

Што ако?

Гога победи во вториот круг. Добивме жена претседател. Октроираната власт доживеа колапс. Секако дека го погазија дадениот збор. Алчни, неспособни и деструктивни одбиваат да...