12.8 C
Skopje
18.10.2021 - 0:17

Ознака: задолжителна

Гласни размислувања за задолжителна вакцинација

Владите на повеќе држави во светот, под притисок од ширењето на коронавирусот, забрзано ги разгледуваат можностите за задолжителна вакцинација. Од друга страна, здравствените експерти...

Дали имунитетските пасоши го кршат правото на приватност

Доказот за вакцинација или имунитет може да овозможи побрзо отворање на државите, но во исто време европските активисти се загрижени за заштита на приватноста Додека...

Од утре задолжително користење зимска опрема

Министерството за внатрешни работи ги информира граѓаните дека во периодот од утре до 15 март задолжително треба да поседуваат пропишана зимска опрема, согласно одредбите...

Поезијата на Блаже Конески да стане задолжителна лектира

Изборот од поетското творештво на Блаже Конески, содржан во книгава „Дете - тоа гордо звучи“, е направен од десетина негови поетски збирки, како и...

Од февруари до април задолжителна обука на избирачките органи

Државната изборна комисија на вчерашната седница ја усвои програмата за задолжителна едукација на општинските изборни комисии, избирачките одбори за спроведување на гласањето во Македонија...

„Господар на прстените“ задолжителна лектира за гимназијалците

Најголеми реакции за новата листа на лектири имало околу изборот на детективски романи на Агата Кристи, а членовите на комисијата сметале дека нејзините дела...