Ознака: Завод

Се заштитува оригиналниот живопис од 14 век во Зрзе

Според уметничките квалитети на живописот, таа е една од најубавите и најстарите во прилепскиот регион, па и на Балканот. Црквата датира од втората половина...

Гордиев јазол околу изградбата на минарето на Алипашината џамија во Охрид

Од здружението „Совест“ посочија дека на осми јуни изминале две години од издавањето на конзерваторското одобрение на кое се повикува Заводот и музеј Охрид,...