Ознака: зависници

Холивуд полн со зависници

Бројот на холивудски уживатели во забранети супстанции воопшто не е мал, а смртта поради уживањето во истите тие не ги одминува ниту нив. Поради...

Родителите не сакаат шприцови и игли пред очите на децата

Од Министерството за здравство не ја откриваат новата локација каде што ќе биде дислоциран Центарот за зависности во Кисела Вода, додека не го доекипираат...

Филипче: Да ја разбиеме стигмата и да им помогнеме на зависниците

Министерот за здравство, Венко Филипче, во врска со дисперзијата на Центарот за зависници во Кисела Вода информираше за конкретните чекори кои се преземаат за...

Има ли издржан концепт за третманот на зависниците?

Министерот за здравство Венко Филипче и експерти од оваа област веќе се изјаснија дека децентрализација на центрите ќе значи поголема контрола, но и подобар...

Протести во Аеродром по одлуката за дисперзија на зависниците во општинските...

Пред поликлиниката „Јане Сандански“ во општината Аеродром викендов се одржа мирен протест во знак на револт од одлуката на Министерството за здравство метадонска терапија...

Зависниците ќе примаат терапии во неколку поликлиники низ Скопје

Од Министерството за здравство велат дека во однос на дислокацијата на Центарот од Кисела Вода, во моментот се разгледуваат пет локации за дисперзија на...

Расте бројот на жени зависници од коцкање

Мажите во Босна и Херцеговина најмногу се зависни од спортското обложување, а жените претпочитаат да играат бинго Во Босна и Херцеговина продолжува трендот на зголемување...

Трасата со хероин пред портите на Македонија

До неодамна зависниците од хероин беа реткост во Африка. Во 80-тите и 90-тите години од минатиот век корисници можеа да се најдат само на...

Користиме Фејсбук повеќе од Европејците

Зависноста од социјалните мрежи од ден на ден станува сѐ поголема и прераснува во еден глобален општествен проблем. Во училиштата и на факултетите сѐ...