9.3 C
Skopje
22.11.2019 - 17:29

Ознака: заболени

СЗО: Најмногу заболени од сипаници во последните 13 години

Во првата половина од годината пријавени се најголем број случаеви на заболени од сипаници во последните 13 години, се наведува во извештајот на Светската...

Регистрирани 283 заболени од грип

Во текот на изминатата недела, од 1 април до 7 април, во државава се регистрирани 283 заболени од грип, што е за 40,8 отсто...

Нема зголемување на бројот на заболени од морбили

Нема тенденција на зголемување на бројот на заболени од морбили, а останува во сила забраната за прием на невакцинирани деца во градинките за да...

Регистрирани 2.943 заболени од грип

Во текот на изминатата недела (од 11 февруари до 17 февруари), во државава се регистрирани 2.943 заболени од грип, што е зголемување за 31...

Зголемен бројот на заболени од грип

Во текот на изминатата недела (од 4 февруари до 10 февруари), во Република Македонија се регистрирани 2.246 заболени од грип, што е заголемување за...

Грипот се шири низ Албанија, неделно по 20.000 заболени лица

Со голем интензитет се шири грипот во Албанија, која според надлежните се наоѓа на деветтото место во Европа според бројот на заболени од грип. -По...

Во општина Гевгелија регистрирани 28 лица заболени од грип

Според бројот на евидентирани 28 лица заболени од грип до истекот на петтата недела од 2019 година, општина Гевгелија е рангирана во групата на...

ИЈЗ: Регистрирани 1.252 заболени од грип, два смртни случаи за три...

Во текот на изминатата недела (од 28 јануари до 3 февруари), се регистрирани 1.252 заболени од грип, што е речиси двојно зголемување споредено со...

Регистрирани 196 заболени од грип

Во текот на изминатата недела (од 31 декември до 6 јануари) во Република Македонија се регистрирани 196 заболени од грип, што е намалување за три...

Над двесте случаи на заболени од грип

Двесте и два случаја на заболени од грип се регистрирани до пред десетина дена во Република Македонија, се наведува во извештајот што на својата...